2017 utrecht


Hier kun je ervaringen teruglezen en foto's terugzien van het Mollenweekend in Utrecht in 2017.


Rick

we zijn inmiddels ruime tijd verder en toch zie ik mijzelf nog aankomen op Utrecht CS met een overvolle tas voor wel 3 weken leek het. Het spel begon direct want ik had netjes bekeken op de telefoon naar welke bushalte ik heen moest dus Google Maps en ik sloten een bondje en daar gingen we. Maar wist ik veel dat Utrecht CS en Hoog Catharijne ons dwars zouden gaan liggen.

 

Fijn begin van een vrijdagavond in een, voor mij, grote stad. Grote steden? Prima voor een rustige dag struinen maar niet als er een tijdslimiet aan gebonden is en Google Maps en ik het gaan verliezen van Utrecht CS en Hoog Catharijne. Al met al kwam ik het stationsgedeelte uit en kwam ik al zwetend en zuchtend net op tijd bij de halte aan! En daar zat Agnes en even later kwam daar een kandidaat, Frederieke, aan. Het was officieel game on! Dat we te laat zouden komen op de Neude was ingecalculeerd.

De ontmoeting met de rest van de groep was hartelijk naar mijn mening. Een leuke, jonge, enthousiaste groep!

 

De verdeling in het Hostel leverde ook geen problemen op dus de vraag rees al direct, is er wel een Mol? 's avonds het Lichtjesspel, mooie locatie! Lastige opdracht want tsja, chaos! Er was wel een morse-kaart maar als je uiteindelijk met armen en voeten gaat werken i.p.v. de zaklamp... dan wordt het een lastig verhaal.

 

 

 

En och, samen koken. 4 recepten en zoek het uit met zijn allen. Ik zie nog steeds de foto's voor me van een wortelraspende Niels en een broodsnijdende Ruben! Naja Ascha en ik, we waren een goed duo en ik moet zeggen dat onze salade, brood en eieren prima gelukt waren!

 

 

Maar dan de nacht. Wie is de Mol tussen de andere over gebleven kandidaten. Mijn mol op dat moment, Pauline, lag er al uit. Malend in bed met het boekje erbij kwam ik tot de conclusie: ik ben goed op weg, het is een vrouw dat sowieso. Fre of Helen dus.

T werd in mijn hoofd Frederieke want nee Helen kon het niet zijn. Zoals Ruben al zei: Leuk dat je er nog bij bent Helen, echt leuk!

 

De ochtend, de foto-opdracht. Leuk joh, foto's maken met een ouderwetse polaroid! Er werden zelfs achteraf nog vage groepsfoto's gemaakt omdat we toch nog foto's over hadden! Ik mis nog steeds Frederieke op mijn foto!

 

En dan de test en executie. .....Black out.... Waarom ga je de test invullen op een man terwijl je in je achterhoofd en boekje geschreven hebt dat de mol een dame is. Het moest Fre of Helen zijn. Nee hoor, wat dronk de mol? Bier (Ruben) etc etc.

En ja hoor ik wist het en daar ga ik ook!

 

Misschien zei een stem in mijn hoofd: Zondag = Rustdag. Leuk joh, zulke stemmen!

Van de rest heb ik eigenlijk vrij weinig meegekregen omdat ik drukker was met steeds een half uur te timen voor Ilke om te leren en met het voeren van een goed gesprek met Ascha.

 

 

De finaleuitslag: Nadat Niels afviel, net na mij, was het duidelijk voor mij. Helen, erg goed gedaan! Maar ook Frederieke, winnares, mede doordat je Niels en Ruben deed geloven dat jij de mol was en waardoor zij juist afvielen! Naja je zat samen met Lars, vrij gauw op Helen en dan is de weg naar de finale geplaveid voor je. Chapeau en wel verdiend!

Lars is een goede 2e want ook hij wist wie de mol was. Dat feit was weinigen van ons gegeven uiteindelijk.

 

Dan rest mij misschien alleen nog de organisatie te bedanken! 2,5 dag in kannen en kruiken! Eten, drinken, verblijf, OV kaarten, etc etc top geregeld! Dit smaakt naar meer!! 

 

0 Berichten

Niels

De week after heb ik in totale ontspanning kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd BjdM-weekend. Ik merkte aan mezelf dat ik vanaf woensdag mijn molboekje thuis gelaten heb en niet meer fanatiek op ben gaan schrijven waar welke leerling zat (Niels is docent - red.), wat ze aten of wat ze dronken. Vermoedelijk was dat ook het moment waarop de teleurstelling het grootst was dat het weekend zo snel voorbij gegaan is.

 

Net als anderen wil ik uiteraard iedereen bedanken voor een meer dan geslaagd weekend. Ook ik had liever de finale voor me gezien met Ruben samen (en tunnelvisie-mol Frederieke). De tactiek leek zo goed in mijn hoofd.. Vanaf test 2 "samen" met mol Frederieke volledig focussen op onze mol Helen maar naar mate het weekend vorderde toch steeds meer (lees: alles) op mijn bondgenootje zelf inzetten. Stom.

Koffertje met vrijstelling niet open kunnen krijgen.. Stom.

Spel voor mijn executie geen vrijstelling verdiend omdat ik te ongeduldig was.. Stom.

 

Toch, ondanks mijn stommiteiten, heb ik van elke seconde genoten. 

 

Jasper: Wat heb ik genoten om samen met jou de Dom te beklimmen. Letterlijk en figuurlijk was deze beklimming voor mij het hoogtepunt van het weekend. Zelfs jou begon ik te verdenken op de Dom.. gemengd gevoel toen je de eerste afvaller bleek te zijn. Komt toch nét wat harder aan voor mijn gevoel (cliché van de TV versie).

 

Pauline: Bij mijn weten hebben we eigenlijk geen opdracht samen uitgevoerd en elkaar pas echt gesproken na mijn executie. Je kwam vanaf het eerste moment heel oprecht op me over en wellicht dat ik je daarom geen moment als mol-verdachte ben gaan zien..

 

Ilke: Waarom dan?

 

Ascha: Wat vond ik jou lastig te peilen zeg.. Test 1 heb ik nog gespreid op jou en Lars. Je toenadering om elkaars vragenlijst uit te wisselen vond ik alleen maar verdacht ("de mol wilt mijn vertrouwen winnen"). Gek hoe je na één of twee spellen al zo over elkaar gaat denken. Ik was eerlijk gezegd 'blij' dat je eruit was; maakte het voor mezelf wat makkelijker.. dacht ik..

 

Rick: Veilig achter mijn laptop durf ik toch wel te zeggen dat je eigenlijk de enige persoon bent geweest tegen wie ik gelogen heb over de zwarte vrijstelling. Waar ik een aantal anderen 'gewoon' de waarheid vertelde om mijn bondje sterker te maken heb ik jou om de tuin weten te leiden. Voelde best goed om zo'n spelfanaat in ruil voor een joker een hak te zetten. Voelde als extra overwinning om er een ronde langer in te blijven dan jij. Eigenlijk was ik gewoon bang voor je.

 

Niels: Dat ben ik zelf. Stom.

 

Ruben: Volgens mij heb ik het in Utrecht nog gezegd voordat we op huis aan gingen. Wat als wij samen in die eerste bus hadden gezeten.. Twee spelers met vrijwel dezelfde speelwijze. Wie weet waar we dan geëindigd waren. Al betwijfel ik wel in hoeverre wij elkaar echt vertrouwd hadden aangezien je het hele spel op mij ingezet had en ik blijkbaar op bondgenootjes mijn testen invul. Ik baalde oprecht voor je dat je de finale niet haalde. Je was een top kandidaat.

 

Lars: Op test 1 nog gedeeltelijk op je ingezet maar al vrij snel (bedankt Frederieke) heb ik die gedachte laten varen. Wat was het fijn om tussen alle mol-gekte (sloeg ik door?) af en toe de 'gewone' gesprekjes met je te hebben. 

 

Frederieke: Ontzettend gefeliciteerd! Na test 6 voelde ik de bui eigenlijk wel hangen toen ik je mijn creatieve tekening liet zien. Ik zag dat je enorm schrok, maar niet als mol. Je schrik was oprecht en in je ogen was af te lezen hoe ongelofelijk stom je me vond dat ik niet door was gegaan met ons plannetje. Wij samen tegen Lars en Ruben. 

 

Helen: "Niels, zullen we vandaag samen opdrachten doen?" Ja Helen, is goed. Snel koos ik bij de volgende twee opdrachten een andere groep. "Niels, zullen we vragenlijsten uitwisselen? Ik geef je een joker." Ik was er 100% van overtuigd dat je op mij zat en ik probeerde me maar verdacht te maken bij je. Wat heb jij het spel ongelofelijk goed gespeeld als mol. Chapeau!

 

Wellicht dat ik, wanneer ik wel was ingegaan op één van je aanbiedingen, alsnog een andere tunnel was ingeslagen. Maar dat gebeurde niet, er was al een licht aan het einde van de tunnel. Toen ik zag dat het een rood licht was kon ik niet meer terug.

0 Berichten

Jasper

Ondanks dat ik moe thuiskwam kon ik niet in slaap komen.

Om zes uur 's ochtends was ik klaarwakker en ik kan me nergens op

concentreren. Alleen maar denken aan het weekend Ben jij de Mol?. Ik voel

me ook een beetje triest dat het allemaal weer voorbij is...

 

Ik weet dat ik niet fanatiek overkwam, maar toen ik hoorde dat ik bij de eerste

test makkelijk had kunnen voorkomen dat ik er uit was gevlogen, baalde ik echt

ontzettend!!! En nog steeds eigenlijk. Wat als ik een joker had ingezet? Wat als

ik de test sneller had gemaakt? Wat als ik geen joker aan Niels had gegeven? Wat

als ik niet als laatste de tweede test had gemaakt? Wat als ik niet als eerste was

weggespeeld bij het Memory-spel? Ik blijf er maar aan denken. Ik neem aan dat

dit na een tijdje wel minder wordt, en anders kan ik vast nog wel nazorg

krijgen.

 

 

Dat er mensen waren die mij verdachten is toch wel leuk om te weten. Ik zou te

relaxed overkomen en te weinig opschrijven. Ik voelde me ook relaxed, met dank aan een heel fijne groep mensen. Van te voren had ik niet echt een strategie bedacht en ik

vond het leuker om gewoon met mensen te praten dan om ze aan een kruisverhoor

te onderwerpen. Ach ja, misschien was ik gewoon een beetje een luie kandidaat. Maar

tijdens de spellen werd ik wel steeds fanatieker en wilde ik echt de opdrachten halen.

En als ik de zondag had gehaald was ik zeker nog veel meer mijn best gaan doen...

 

0 Berichten

Ruben - The day after

Wat een weekend! Ik had geregeld dat ik vandaag thuis kon werken maar ik merk dat ik nog met mijn hoofd bij het weekend zit. Ik probeer het te delen met mensen maar ik kan het eigenlijk alleen delen met mensen die er bij waren maar daar sliep ik vannacht niet bij op een kamer, kon ik niet een sigaretje mee gaan roken of apart nemen om die persoon eens even goed aan de tand te voelen. Ik doe nog steeds mijn best niemand te vertrouwen, niet aan tunnelvisie te leiden en hier en daar een beetje wazig over te komen. 

 

Ik vond het een fantastisch weekend! Hele leuke/ gezellige/ grappige/ fanatieke medekandidaten die ik in een weekend toch ben gaan vertrouwen. Bijzonder om te merken hoe je door dit spel karakters heel goed en snel leert kennen. Ook was ik echt even van de wereld, een weekend zonder telefoon kan ik iedereen aanraden. 

 

De organisatie wil ik ook heel erg bedanken. Hoe de testen en executies in elkaar zaten vond ik super. Spanning, goede vragen en een echte molsfeer. Ik vond de opdrachten ontzettend goed in elkaar zitten. Op het dak van de parkeergarage zat ik er helemaal in. Wat een locatie en een waardig spel om een vrijstelling te winnen. De foto-opdracht was een hele fijne om in te kunnen mollen. De klimmuur voel ik nog steeds in mijn armen bij het typen en de opdracht met nationaliteiten vond ik misschien wel de fijnste voor mijn zoektocht naar de mol. Dat ik daardoor Niels op 1 had en Helen op 2 baal ik nog steeds van en begrijp mezelf ook nog steeds niet dat wanneer Niels er uit gaat ik van mijn nummer 2 naar mijn nummer 3 switch. 

 

Ik weet het stiekem wel. Dat is omdat Helen een ontzettend goede mol was! Hoe je mij met 4 mensen nog in het spel kan overtuigen dat je vol voor mij gaat als mol vond ik geniaal! Ik dacht natuurlijk, 'ach lieve Helen, ga maar vol op mij, hier heb je mijn vragenlijst, doe je best dan ga ik naar de finale'. Achteraf ontzettend dom. Ik heb het hele weekend gedacht: Helen is veel slimmer dan dat ze zich voordoet. Maar dat ik mijn vragenlijst aan haar geef in ruil voor een joker was voor mij het sein dat ze heel graag wilde winnen. Achteraf wist ik natuurlijk, hoe kan die vrouw nu nog een joker op zak hebben, ze heeft er nauwelijks 1 gewonnen en ik wist dat ze op mij, Jasper en Ascha zat met de testen. 

 

Maar goed. De finale was daardoor niet minder mooi. Lars en Frederieke, mijn beide bondgenoten en de Mol. Een terechte winnaar en een terechte verliezer. Waarom dan? 

Lars is nog nooit zo ver gekomen en Frederieke was tot het einde het meest scherp. Niels en ik hadden natuurlijk in de finale moeten staan door ons fanatisme en tactisch inzicht maar stonden telkens net in de verkeerde tunnel. En Rick, wat een man. Stiekem was ik heel blij dat je er uit ging want hoe jij speelde moest ik je altijd mee blijven nemen in mijn verdachtenlijstje. En dat jij als echte Molkenner op mij zat deed me natuurlijk erg goed. 

 

Ascha, ook bij jou was ik blij dat je er uit ging want ik werd gek van je, net als Ilke. Met iedereen lullen en mensen op het verkeerde been zetten. Voor het spel was het zeker leuk om er nog langer in te blijven maar het werd wel wat rustiger zonder jullie en we konden wat sneller lopen tijdens opdrachten;) Jasper, mijn mol in test 4. Schrijft niets op, houdt zich afzijdig, niet gespannen, praat mee, een ideale mol. Toen jij er uit ging in ronde 1 werd ik heel zenuwachtig bij ronde 4. Maar toch een fijn afscheid door de speurtocht in Utrecht die ik met jou, Pauline en Rick mocht lopen. 

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen maar het is ook een beetje voor mijn eigen proces om dit weekend te verwerken;) 

 

Ik wil jullie allen bedanken! Organisatie, mol en lieve medekandidaten! Het was een mooie ervaring. 

 

Een mollote groet,

Ruben


0 Berichten