Ruben - The day after

Wat een weekend! Ik had geregeld dat ik vandaag thuis kon werken maar ik merk dat ik nog met mijn hoofd bij het weekend zit. Ik probeer het te delen met mensen maar ik kan het eigenlijk alleen delen met mensen die er bij waren maar daar sliep ik vannacht niet bij op een kamer, kon ik niet een sigaretje mee gaan roken of apart nemen om die persoon eens even goed aan de tand te voelen. Ik doe nog steeds mijn best niemand te vertrouwen, niet aan tunnelvisie te leiden en hier en daar een beetje wazig over te komen. 

 

Ik vond het een fantastisch weekend! Hele leuke/ gezellige/ grappige/ fanatieke medekandidaten die ik in een weekend toch ben gaan vertrouwen. Bijzonder om te merken hoe je door dit spel karakters heel goed en snel leert kennen. Ook was ik echt even van de wereld, een weekend zonder telefoon kan ik iedereen aanraden. 

 

De organisatie wil ik ook heel erg bedanken. Hoe de testen en executies in elkaar zaten vond ik super. Spanning, goede vragen en een echte molsfeer. Ik vond de opdrachten ontzettend goed in elkaar zitten. Op het dak van de parkeergarage zat ik er helemaal in. Wat een locatie en een waardig spel om een vrijstelling te winnen. De foto-opdracht was een hele fijne om in te kunnen mollen. De klimmuur voel ik nog steeds in mijn armen bij het typen en de opdracht met nationaliteiten vond ik misschien wel de fijnste voor mijn zoektocht naar de mol. Dat ik daardoor Niels op 1 had en Helen op 2 baal ik nog steeds van en begrijp mezelf ook nog steeds niet dat wanneer Niels er uit gaat ik van mijn nummer 2 naar mijn nummer 3 switch. 

 

Ik weet het stiekem wel. Dat is omdat Helen een ontzettend goede mol was! Hoe je mij met 4 mensen nog in het spel kan overtuigen dat je vol voor mij gaat als mol vond ik geniaal! Ik dacht natuurlijk, 'ach lieve Helen, ga maar vol op mij, hier heb je mijn vragenlijst, doe je best dan ga ik naar de finale'. Achteraf ontzettend dom. Ik heb het hele weekend gedacht: Helen is veel slimmer dan dat ze zich voordoet. Maar dat ik mijn vragenlijst aan haar geef in ruil voor een joker was voor mij het sein dat ze heel graag wilde winnen. Achteraf wist ik natuurlijk, hoe kan die vrouw nu nog een joker op zak hebben, ze heeft er nauwelijks 1 gewonnen en ik wist dat ze op mij, Jasper en Ascha zat met de testen. 

 

Maar goed. De finale was daardoor niet minder mooi. Lars en Frederieke, mijn beide bondgenoten en de Mol. Een terechte winnaar en een terechte verliezer. Waarom dan? 

Lars is nog nooit zo ver gekomen en Frederieke was tot het einde het meest scherp. Niels en ik hadden natuurlijk in de finale moeten staan door ons fanatisme en tactisch inzicht maar stonden telkens net in de verkeerde tunnel. En Rick, wat een man. Stiekem was ik heel blij dat je er uit ging want hoe jij speelde moest ik je altijd mee blijven nemen in mijn verdachtenlijstje. En dat jij als echte Molkenner op mij zat deed me natuurlijk erg goed. 

 

Ascha, ook bij jou was ik blij dat je er uit ging want ik werd gek van je, net als Ilke. Met iedereen lullen en mensen op het verkeerde been zetten. Voor het spel was het zeker leuk om er nog langer in te blijven maar het werd wel wat rustiger zonder jullie en we konden wat sneller lopen tijdens opdrachten;) Jasper, mijn mol in test 4. Schrijft niets op, houdt zich afzijdig, niet gespannen, praat mee, een ideale mol. Toen jij er uit ging in ronde 1 werd ik heel zenuwachtig bij ronde 4. Maar toch een fijn afscheid door de speurtocht in Utrecht die ik met jou, Pauline en Rick mocht lopen. 

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen maar het is ook een beetje voor mijn eigen proces om dit weekend te verwerken;) 

 

Ik wil jullie allen bedanken! Organisatie, mol en lieve medekandidaten! Het was een mooie ervaring. 

 

Een mollote groet,

Ruben


Reactie schrijven

Commentaren: 0