Rick

we zijn inmiddels ruime tijd verder en toch zie ik mijzelf nog aankomen op Utrecht CS met een overvolle tas voor wel 3 weken leek het. Het spel begon direct want ik had netjes bekeken op de telefoon naar welke bushalte ik heen moest dus Google Maps en ik sloten een bondje en daar gingen we. Maar wist ik veel dat Utrecht CS en Hoog Catharijne ons dwars zouden gaan liggen.

 

Fijn begin van een vrijdagavond in een, voor mij, grote stad. Grote steden? Prima voor een rustige dag struinen maar niet als er een tijdslimiet aan gebonden is en Google Maps en ik het gaan verliezen van Utrecht CS en Hoog Catharijne. Al met al kwam ik het stationsgedeelte uit en kwam ik al zwetend en zuchtend net op tijd bij de halte aan! En daar zat Agnes en even later kwam daar een kandidaat, Frederieke, aan. Het was officieel game on! Dat we te laat zouden komen op de Neude was ingecalculeerd.

De ontmoeting met de rest van de groep was hartelijk naar mijn mening. Een leuke, jonge, enthousiaste groep!

 

De verdeling in het Hostel leverde ook geen problemen op dus de vraag rees al direct, is er wel een Mol? 's avonds het Lichtjesspel, mooie locatie! Lastige opdracht want tsja, chaos! Er was wel een morse-kaart maar als je uiteindelijk met armen en voeten gaat werken i.p.v. de zaklamp... dan wordt het een lastig verhaal.

 

 

 

En och, samen koken. 4 recepten en zoek het uit met zijn allen. Ik zie nog steeds de foto's voor me van een wortelraspende Niels en een broodsnijdende Ruben! Naja Ascha en ik, we waren een goed duo en ik moet zeggen dat onze salade, brood en eieren prima gelukt waren!

 

 

Maar dan de nacht. Wie is de Mol tussen de andere over gebleven kandidaten. Mijn mol op dat moment, Pauline, lag er al uit. Malend in bed met het boekje erbij kwam ik tot de conclusie: ik ben goed op weg, het is een vrouw dat sowieso. Fre of Helen dus.

T werd in mijn hoofd Frederieke want nee Helen kon het niet zijn. Zoals Ruben al zei: Leuk dat je er nog bij bent Helen, echt leuk!

 

De ochtend, de foto-opdracht. Leuk joh, foto's maken met een ouderwetse polaroid! Er werden zelfs achteraf nog vage groepsfoto's gemaakt omdat we toch nog foto's over hadden! Ik mis nog steeds Frederieke op mijn foto!

 

En dan de test en executie. .....Black out.... Waarom ga je de test invullen op een man terwijl je in je achterhoofd en boekje geschreven hebt dat de mol een dame is. Het moest Fre of Helen zijn. Nee hoor, wat dronk de mol? Bier (Ruben) etc etc.

En ja hoor ik wist het en daar ga ik ook!

 

Misschien zei een stem in mijn hoofd: Zondag = Rustdag. Leuk joh, zulke stemmen!

Van de rest heb ik eigenlijk vrij weinig meegekregen omdat ik drukker was met steeds een half uur te timen voor Ilke om te leren en met het voeren van een goed gesprek met Ascha.

 

 

De finaleuitslag: Nadat Niels afviel, net na mij, was het duidelijk voor mij. Helen, erg goed gedaan! Maar ook Frederieke, winnares, mede doordat je Niels en Ruben deed geloven dat jij de mol was en waardoor zij juist afvielen! Naja je zat samen met Lars, vrij gauw op Helen en dan is de weg naar de finale geplaveid voor je. Chapeau en wel verdiend!

Lars is een goede 2e want ook hij wist wie de mol was. Dat feit was weinigen van ons gegeven uiteindelijk.

 

Dan rest mij misschien alleen nog de organisatie te bedanken! 2,5 dag in kannen en kruiken! Eten, drinken, verblijf, OV kaarten, etc etc top geregeld! Dit smaakt naar meer!! 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0