Niels

De week after heb ik in totale ontspanning kunnen terugblikken op een meer dan geslaagd BjdM-weekend. Ik merkte aan mezelf dat ik vanaf woensdag mijn molboekje thuis gelaten heb en niet meer fanatiek op ben gaan schrijven waar welke leerling zat (Niels is docent - red.), wat ze aten of wat ze dronken. Vermoedelijk was dat ook het moment waarop de teleurstelling het grootst was dat het weekend zo snel voorbij gegaan is.

 

Net als anderen wil ik uiteraard iedereen bedanken voor een meer dan geslaagd weekend. Ook ik had liever de finale voor me gezien met Ruben samen (en tunnelvisie-mol Frederieke). De tactiek leek zo goed in mijn hoofd.. Vanaf test 2 "samen" met mol Frederieke volledig focussen op onze mol Helen maar naar mate het weekend vorderde toch steeds meer (lees: alles) op mijn bondgenootje zelf inzetten. Stom.

Koffertje met vrijstelling niet open kunnen krijgen.. Stom.

Spel voor mijn executie geen vrijstelling verdiend omdat ik te ongeduldig was.. Stom.

 

Toch, ondanks mijn stommiteiten, heb ik van elke seconde genoten. 

 

Jasper: Wat heb ik genoten om samen met jou de Dom te beklimmen. Letterlijk en figuurlijk was deze beklimming voor mij het hoogtepunt van het weekend. Zelfs jou begon ik te verdenken op de Dom.. gemengd gevoel toen je de eerste afvaller bleek te zijn. Komt toch nét wat harder aan voor mijn gevoel (cliché van de TV versie).

 

Pauline: Bij mijn weten hebben we eigenlijk geen opdracht samen uitgevoerd en elkaar pas echt gesproken na mijn executie. Je kwam vanaf het eerste moment heel oprecht op me over en wellicht dat ik je daarom geen moment als mol-verdachte ben gaan zien..

 

Ilke: Waarom dan?

 

Ascha: Wat vond ik jou lastig te peilen zeg.. Test 1 heb ik nog gespreid op jou en Lars. Je toenadering om elkaars vragenlijst uit te wisselen vond ik alleen maar verdacht ("de mol wilt mijn vertrouwen winnen"). Gek hoe je na één of twee spellen al zo over elkaar gaat denken. Ik was eerlijk gezegd 'blij' dat je eruit was; maakte het voor mezelf wat makkelijker.. dacht ik..

 

Rick: Veilig achter mijn laptop durf ik toch wel te zeggen dat je eigenlijk de enige persoon bent geweest tegen wie ik gelogen heb over de zwarte vrijstelling. Waar ik een aantal anderen 'gewoon' de waarheid vertelde om mijn bondje sterker te maken heb ik jou om de tuin weten te leiden. Voelde best goed om zo'n spelfanaat in ruil voor een joker een hak te zetten. Voelde als extra overwinning om er een ronde langer in te blijven dan jij. Eigenlijk was ik gewoon bang voor je.

 

Niels: Dat ben ik zelf. Stom.

 

Ruben: Volgens mij heb ik het in Utrecht nog gezegd voordat we op huis aan gingen. Wat als wij samen in die eerste bus hadden gezeten.. Twee spelers met vrijwel dezelfde speelwijze. Wie weet waar we dan geëindigd waren. Al betwijfel ik wel in hoeverre wij elkaar echt vertrouwd hadden aangezien je het hele spel op mij ingezet had en ik blijkbaar op bondgenootjes mijn testen invul. Ik baalde oprecht voor je dat je de finale niet haalde. Je was een top kandidaat.

 

Lars: Op test 1 nog gedeeltelijk op je ingezet maar al vrij snel (bedankt Frederieke) heb ik die gedachte laten varen. Wat was het fijn om tussen alle mol-gekte (sloeg ik door?) af en toe de 'gewone' gesprekjes met je te hebben. 

 

Frederieke: Ontzettend gefeliciteerd! Na test 6 voelde ik de bui eigenlijk wel hangen toen ik je mijn creatieve tekening liet zien. Ik zag dat je enorm schrok, maar niet als mol. Je schrik was oprecht en in je ogen was af te lezen hoe ongelofelijk stom je me vond dat ik niet door was gegaan met ons plannetje. Wij samen tegen Lars en Ruben. 

 

Helen: "Niels, zullen we vandaag samen opdrachten doen?" Ja Helen, is goed. Snel koos ik bij de volgende twee opdrachten een andere groep. "Niels, zullen we vragenlijsten uitwisselen? Ik geef je een joker." Ik was er 100% van overtuigd dat je op mij zat en ik probeerde me maar verdacht te maken bij je. Wat heb jij het spel ongelofelijk goed gespeeld als mol. Chapeau!

 

Wellicht dat ik, wanneer ik wel was ingegaan op één van je aanbiedingen, alsnog een andere tunnel was ingeslagen. Maar dat gebeurde niet, er was al een licht aan het einde van de tunnel. Toen ik zag dat het een rood licht was kon ik niet meer terug.

Reactie schrijven

Commentaren: 0